Testiranje rukavica: SEALSKINZ WP ALL WEATHER WITH FUSION CONTROL BLACK/GREY

Iako su se temperature i vrijeme opako zaprijetili da će nam proljeće debelo uraniti i nepovratno otjerati zimu, nove progonostičke najave pokazuju da to ipak nije tako pa je trenutak za predstaviti dio opreme koji bi vam svaku aktivnost u prirodi zimi mogao učiniti ugodnijom. Bilo da planinarite, trčite trail ili vozite mtb – rukavice SEALSKINZ WP ALL WEATHER WITH FUSION CONTROL. Možete ih čak koristiti i za skijanje.

Ono što je meni osobno izrazito bitno jest kada trčim šumom, planinom i prirodom da mi ni za jedan dio tijela nije hladno. Donedavno sam za hladnije zimske dane koristila skijaške rukavice lošijeg modela koje imaju spojene sve prste osim palca. To mi je bilo vrlo nezgodno radi rukavica od štapova koje trebam staviti na zimske rukavice i kasnije manevrirati s otkapčanjem štapova, otvaranjem energetskih pločica, punjenja bidona vodom.

SEALSKINZ WP ALL WEATHER su se pokazale odličnima! Rukavica je lijepo izrađena, nije ni prekratka ni predugačka, oko zgloba se nalazi čičak pomoću kojeg se rukavica može oko zgloba stisnuti. Testirala sam ih u uvjetima kontinentalne zime na Medvednici i ruke mi nisu bile mokre od snijega kojim sam grudala muža jednom prilikom 🙂 jer su rukavice vodootporne, a s druge strane ni ruke iznutra mi nisu bile mokre. Bilo mi je dovoljno toplo u njima na minus stupnjevima. Testirane su i na dalmatinskoj buri kada unatoč suncu, vjetar toliko brije da ledi sve oko sebe, a pogotovo jagodice prstiju.

Što se tiče tehnologije i materijala bitno je naglasiti da imaju prozračnu hidrofilnu vodonepropusnu membranu koja oslobođa znojne pare i topli zrak iz unutrašnjosti rukavice. Upravo zato i kada su ruke znoje one će vam u rukavici ostati suhe.

Rukavice su dizajnirane za hladnije vrijeme i odlikuje ih tehnogolija Fusion Control – kombinacija jedinstvene prozračnosti i neusporedive perfomanse u 100% vodonepropusnoj rukavici od vode i vjetra. Odlikuje ih precizna kontrola što omogućuje uski model rukavice koji prijanja uz ruku bez dodatnog materijala oko nje. Također ih odlikuje i nulti rizik od klizanja obloge ili izvlačenja.

Iznutra su izrađene od Merino vune, a izvana od mekane vanjske obloge od jareće kože i softshella. Merino vuna daje osjećaj topline, udobnosti, grije vaše ruke i prostor je mekan. Dok izvana imaju odličan grip.

Koristila sam ih kako za trčanje dužina tako i za kraće treninge te jutarnji futing. Na dužinama uvijek koristim štapove s obzirom da trenutno sve dužine odrađujem upravo na planini.

Ono što će vjerojatno većini sportaša biti interesantno jest da mogu bezbrižno uslikati prekrasne kadrove sa svojim mobitelom što kod većine rukavica nije slučaj pa se dovodite u poziciju da fotku morate okinuti pristikom nosa na ekran (hahahha), ukoliko ne želite skidati rukavicu. Ovdje to nije slučaj! Ne morate 5 puta stisnuti na ekran mobitela da bi uslikali fotku, dovoljno je jednom i vaš prizor je zauvijek spremljen, a ruka i dalje suha i topla.

Također ih odlikuje i dobra cijena – u Keindl sportu ih možete kupiti po cijeni od 499,00 kn.

Facebook komentari
28. veljače 2021.