All around tenisica ili za svaku podlogu druga?

Ovaj tekst sam napisala prije godinu dana, a život me za to vrijeme odveo u drugim smjerovima. No, oduvijek volim pisati i u veći slučajeva misli podijeliti i s drugima. Bilo bi šteta da i ovaj tekst nije ugledao “svjetlo dana“. Sve što sam napisala tada, stoji i danas.

Nakon što sam u prvim On Cloudmonster prešla oko 1000 km na svim mogućim podlogama, odlučila sam da ću iduće Cloudmonster nositi samo na asfaltu, stazi i nasipu. Kao neki test da vidim hoće li duže izdržati. Zašto? Zato što sam prve (za potrebe ovog teksta nazovimo ih Prve i Druge) nosila ama baš svugdje: asfalt, makadam, staza, nasip, Maksimir, Dotršćina, oko Vranskog jezera, po otocima Dalmacije. Jedino gdje s njima nisam otišla je bio pravi trail. Opet zašto? Zato što mi je tenisica toliko odgovarala stopalu i nisam osjećala toliku bol pete (problematika s petnim trnom, za one koji već nisu upoznati). Uz to sam dala napraviti sportski uložak bez kojeg više ne mogu zamisliti da trčim u bilo kojoj tenisici.

Druge tenke sam nosila isključivo na stazi, asfaltu i vikend dužinama na nasipu. Nigdje drugdje. S time da ih zadnjih tjedana ne nosim ni na stazi, jer imam brže tenisice pa onda često u Drugima odem do staze, a u ruksaku imam tenisice za stazu pa se prije dionica u njih presvučem, a u Drugim opet trčeći vratim doma.

Druge tenke trenutno broje preko 1400 km!!! Da, da, dobro ste pročitali!

Kako sam Prve stavila ispred ulaznih vrata da ih negdje odložim ili odnesem gdje ću ih nositi kao radne tenisice, jer mi ih je žao bacati, odlučila sam jedno rastrčavanje odraditi u njima, jer broje ipak manje kilometara od Drugih. Međutim, neugodno sam se iznenadila. Prve su toliko demolirane da mi stopalo u njih ne sjeda prirodno i zaključila sam da ih se moram riješiti.

Očigledno je princip all around tenisice doprinio tome da su mogle prijeći manje kilometara od Drugih. U ovom periodu kada sam kupila Druge tenisice nisam toliko bila na trailu, ali sve što sam išla na trail bilo je u trail tenisicima, osim ako bih se za blatnjavih dana odlučila za cestovnu varijantu brda pa bih obukla Druge tenisice.

Sportski ulošci broje preko 4000 km i dana 2.1.2023 sam ih zamijenila novima. Vjerujem da će moja stopala biti oduševljena, jer ovi iznošeni sportski ulošci mogli bi poslužiti kao raritetni primjerak dugovječnosti proizvoda! 🙂

Ono što se u odnosu na gore napisani tekst promijenilo odnosi se na broj kilometara koji ćete pretrčati u tenisicama, kao i sportskim ulošcima. Tekst je pisan dana 2.1.2023., dakle od tad je odmaklo 5 mjeseci. Nakon teksta me počela boljeti i peta, a što je tome razlog nećemo saznati. Maraton sam uspješno odradila, ali s boli pete i cijelog stopala koje se upalilo. U pripremama su svakako pomogle upravo Cloudmonster bez kojih sumnjam da bih uspješno iste završila, kao i istrčala splitski maraton.

Stoga, sada s odmaklim vremenom, definitivno ne bih preporučila da tenisicu nosite 1400 km, ali bih svakako i dalje preporučila da birate koje ćete tenisice nositi na koji teren. All around tenisica ne postoji i može duže trajati, ako je nosite na terenu primjernom upravo njoj. No, Vana Čargonja je upravo ovaj vikend pretrčala Biokovo u dužini od 25km s visinskom razlikom od cca 2800m+ u tenisicama koje su toliko izlizane da ni asfalt ne bi držale, tako da je ipak stvar u nogama trkača 🙂

Ipak, ako vaše trčanje uključuje asfalt, nasip ili stazu svakako bih preporučila da isprobate upravo ovu tenisicu koja je:

  • lagana
  • brza
  • mekana, a čvrsta
  • lagano baca prema unaprijed
  • udobna

Ako niste isprobali On tenisice svakako preporučujem, jer one su jedna nova dimenzija, a isprobati ih možete u sljedećim trgovinama u Zagrebu:

  • Mass
  • Running Gate, Vlaška ul. 129
  • Polleo sport
  • Sportvision (Arena, Zagreb)
Facebook komentari
16. svibnja 2023.