2. Barać Forest Trail – 11. kolo KontinenTrail lige

Stalaktiti, stalagmiti, stalagnati.

Ovaj vikend smo posjetili Barać Forest Trail u organizaciji AK Plitvice i Leopolda Špehara koji su nam priredili izvanredan šumski tulum!

Bilo je tu trail trčanja i utrkivanja, posjeta Baraćevim špiljama uz popratne edukacijske elemente pa smo nešto naučili i vidjeli po kojeg šišmiša; kušanja domaćih proizvoda (sirevi, kolači i druge slastice), pive u potocima, graha za hladniji jesenski dan, napuhanih tobogana za najmlađe i muzike na startu/cilju koja je napravila dodatni štimung.

Maja na postolju!

Maja Urban je na srednjoj stazi, kako to već biva osvojila 1. mjesto, hoće ona to kad ne zna kud bi sa sobom vikendom (kao i idući dan na polumaratonu ?) ? Nikola Domitrović, moj puž muž, se dobro pripremio za dužu stazu pa je došao prije naše reprezentativke i bio neizmjerno ponosan ??‍♂️ Naša Irena se malo prošetala s Harley, a ja sam uživala u rastrčavanju i osjećaju lakoće trčanja nakon prošlotjednih 118km, guštala u prirodi (čak sam zaboravila garmin upaliti).

Nikola, puž-muž spreman za trk!

Kako je Leo najavio, na srednjoj stazi nije bilo “m” od makadama, šumske stazice, putevi, kroz drveće, livade, uz nešto sitno kamenja na stazi tek toliko da meni zaigra srce ? a drugima bude staza tehnički zahtjevnija budući da su utrke Kontinental Trail lige daleko soft varijante u odnosu na dalmatnski teren po kojem inače uglavnom trčim. Na startu smo se smrzli, najhrabriji su ipak pokazali golišava tijela, a mi ostali se u trku svlačili. Svaka pohvala organizatoru, jer sam za vrijeme trke imala osjećaj da nas je fino izvozao po šumi! Markacije su bile izvrsno postavljene i ako si dovoljno koncentriran šansi za izgubit se nije bilo. Nakon završenih 14km shvatila sam da mi je bilo premalo kilometara i da sam trebala na dužu stazu, možda iduće godine ?

Svakako utrka i zabava za preporuku svakome i trkačima i onima u njihovoj pratnji, jer sadržaja je bilo za sve!

 

Facebook komentari
28. listopada 2019.