Danas, na jednom od trkačih treninga testiranja staze “100 milja Istre”, imala sam prilike isprobati dio opreme Compressporta: trkaču majicu (TRAIL RUNNING POSTURAL ULTRA TANK TOP W), kompresijske kratke hlačice (TRAIL RUNNING UNDER CONTROL SHORT W) i kompresijske čarape (FULL SOCKS OXYGEN BLACK EDITION 10).

Za one koji se još nisu upoznali s brendom, Compressport je vrhunski i kvalitetan brend razvijen na osnovu medicinskog iskustva. 100 % švicarska tvrtka sa 100 % europskim proizvodima: osmišljeni i razvijeni u Europi. Većina proizvoda koristi tkanine koje zadovoljavaju standard Oeko-Tex® 100 kako bi se osiguralo da proizvodi ne predstavljaju nikakav rizik za zdravlje. Svaki proizvod je razvijen na osnovu suradnje liječnika, sportaša i proizvođača specijaliziran za medicinsku kompresiju.

Dakle, ne radi se o proizvodu koji samo lijepo izgleda, već svaki njegov dio ima i svoju funkciju bilo da se radi o treningu ili utrci, kako bi poboljšao vaše performanse i olakšao fizičku aktivnost te pripomogao u oporavku nakon treninga/utrke.

TRAIL RUNNING POSTURAL ULTRA TANK TOP W – u usporedbi s majicama drugih proizvođača već se na opip osjeti da se radi o visoko kvalitetnom i laganom materijalu, kojeg kada odjenete daje osjećaj prozračnosti, prijanja uz tijelo, pruža onaj osjećaj lakoće kao da ništa nemate na sebi. To je izuzetno bitno ljeti, kada se već prilikom bržeg hoda većina nas znoji, a za vrijeme trkačke aktivnosti dovoljno je da je temperatura oko desetke pa ćete se oznojiti, osobito na trci (kada je brzina trčanja intenzivnija).  Dakako da majica ne zadržava znoj i brzo se suši. Osim osjećaja lakoće, majica vrši laganu kompresiju na posturu tijela podupirajući mišiće na leđima.Termoregulacijska vlakna štite tijelo od vanjskih temperatura i njenih naglih promjena. Sa stražnje strane se nalaze džepovi, lako dostupni, što je bitno kod kraćih trka na kojima nema obavezne opreme ili za trening kako biste mogli ponijeti najnužnije stvari sa sobom.

TRAIL RUNNING UNDER CONTROL SHORT W – hlačice su elastične, lagane i prozračne, njhova bešavana i precizna kompresija omogućava maksimalnu potporu bedrima i na taj način uklanja vibracije i do 30%. Ukolike imate problema s ITB-om, grčevima i sl., one će vam sigurno pomoći. Termoregulacijska vlakna štite vaše tijelo od promjena temperature, a posebno dizajnirani ventilacijski djelovi pružaju bedrima udobnu kompresiju. Također su predviđeni i džepovi kako biste mogli sa sobom ponijet energetske pločice i gelove, ukoliko nemate potrebe za ruksakom i većim obimom opreme.

FULL SOCKS OXYGEN BLACK EDITION 10- kompresijske čarape su pravo oduševljenje! Naime, već sam pokušala trčati u kompresijskim navlakama Compressporta, međutim moji poprilično jaki listovi nisu s time bili sretni, osobito zato što te kompresijske navlake služe za oporavak (izvrsne su za oporavak, bilo poslije trke bilo nakon radnog dana za slučaj da imate problema s cirkulacijom kao što to ja imam – R2 (RACE & RECOVERY) FLUO) . Međutim, ove kompresijske čarape namijenjene su upravo trčanju i da pruže potporu mišiću tijekom aktivnosti, osobito dužih i težih treninga i/ili utrka. Kompresija na točno određenim mjestima omogućava brži povratak venske krvi kako bi osjećaj lakoće u nogama trajao što duže. Koristila sam ih na Zlarin trailu i pokazale su se izvanrednima! Nisam ih osjećala na sebi, a pomogle su mi održati tonus mišića za svo vrijeme utrke.

Zaključak: Compressport nudi široku paletu (trčanje, triatlon, biciklizam) visoko kvalitetne opreme. U istu je potrebno nešto i uložiti, jer u ovom slučaju vrijedi ona „koliko para toliko muzike“ 🙂 Ako niste spremni toliko izdvojiti, možda da ipak razmislite priuštiti si jednu kombinaciju proizvoda za utrku kako se ne biste opterećivali je li vam vruće/hladno, neudobno, već da možete bezbrižno trčati i uživati u prirodi.

Opremu možete potražiti kod glavnog zastupnika za Compressport – http://sportbox.hr

Facebook komentari
17. veljače 2019.