Nike Winflo 5 Shield – recenzija

Nisam već dugo pisala o opremi koju koristim pa da ne ostane sve “samo” na receptima i utrkama.

Nikeice su tenisice koje nikad nisam koristila, ni u vrijeme kada nisam trčala ni otkako trčim. Nekako se ne spominju u trail svijetu, a baš nešto ni u krugu cestovnih trkača s kojima sam se imala prilike družiti. Uz to poprilično drže cijenu pa mi nisu nikad zapele za oko. Sve dok mi Domagoj Kreber nije rekao za Nike Winflo i Pegasus kada sam zapravo i prvi put čula za neki  model Nikeica.

Kako je novonastala tradicija uz Corsu dela Boru posjet outletu u Palmanovi tamo sam prvi put probala i jedne i druge. Dizajnom su bile čak iste, samo je Pegasus imao daleko deblji džon, kada sam ih obukla imala sam osjećaj da sam u Hokama. Svaka čast Hokama, ali odlučila sam ih neko vrijeme ne koristiti s obzirom na česta uganuća zgloba protekle godine. Odluka je pala na Winflo.

Par tehničkih detalja:

  • lagana
  • udobna
  • sustav vezivanja quick lace
  • đon može proći i za neke trail staze
  • shield sustav omogućava: da vam u hladnijim mjesecima nije hladno, zaštitu od kiše (ne propuštaju vodu), a opet dopuštaju nozi da diše

Svi znamo da je sustav gorotexa za trkače tenisice loša opcija, jer kad voda uđe unutra ne ide van. Da ne pričam o tom osjećaju za vrijeme trčanja, trčati u takvim tenisicama s vodom je zaista neugodno (imala sam prilike iskusiti kada sam u poklonjenim gorotex tenisicama morala ugaziti u Prokljansko jezero prilikom izviđanja staze za Northern Dalmatia Trail).

Shield sustav je stvorio potpuno drugu priču.  Neki dan trčim Maksimirom, krenula sam prekasno, pao je mrak tijekom trčanja, nisam uzela lampu tako da sam stvarno ugazila u sve moguće lokve koje su se našle na putu. Mislila sam da ću biti u blatu do gležnjeva i mokrih nogu. Kad ono, ni jedno ni drugo. Noge su mi ostale suhe, a na tenisicama su bili jedva vidljivi tragovi blata. Uz to, izrazito ih je lako očistiti! Mokra krpica, jednom prebrišete i čiste su!

Prve Nikeice s kojima sam zaista zadovoljna i u njima trčim nasipom, u Maksimiru, na Dotrščini i Sljemenu. Imaju ripne na đonu tako da će držati donekle i blatnjavu podlogu, iako su deklarirane kao cestovne. Ovaj vikend, u nedjelju nakon utrke po Mosoru, isprobala sam ih i na makadamu s ponešto kamene podloge oko Vranskog jezera i pokazale su se odličnima.

I kao šećer na kraju, jako lijepo izgledaju! 🙂 Meni su izvrsne za putovanja, u njima putujem i onda mogu odraditi trening.

U Palmanovi smo imali sreće s cijenom pa sam ih kupila za 75 € što je za takvu tenisicu zaista i više nego prihvatljivo! Ako se nađete u prilici, isprobajte ih, svakome odgovara nešto drugo, ali dok ne probate ne možete znati.

Facebook komentari
9. veljače 2020.